Klik hier voor menu
P

Mooie momenten met mensen

Tijdens mijn sessies maak ik vele mooie momenten mee. Graag deel ik er een aantal met jullie!!

In een van mijn eerste sessies  heb ik wel even moeten puzzelen wat Scarlet bedoelde. Het was met een meisje van 9 jaar. Scarlet wilde niks van haar weten en ging direct op een afstand staan. Het was een warme dag en het enige wat ze deed was met haar kont naar het meisje staan en zand eten. Ze stond een partij te smakken!! Na het meisje wat vragen gesteld te hebben snapte ik Scarlet!! Het meisje had moeite met zich te uiten en dit te verwoorden!! Toen ik dit aan haar vroeg beaamde ze dat direct. Op dat moment begon ze te huilen en liep Scarlet in 1 rechte lijn op haar af en legde haar hoofd op de schouder van het meisje!!! Het meisje is opener geworden en durft nu te zeggen wat ze voelt!

Een meisje van 10 jaar kwam bij mij voor een sessie. Van haar moeder had ik al vernomen dat ze suïcidaal was en dat ze alle psychologen en psychiaters al af waren geweest maar dat dat nog steeds niet het gewenste resultaat had gehad. De eerste sessie was een echte oriëntatiesessie. Het meisje wilde eerst weten of ik wel te vertrouwen was en stelde me erg op de proef. Ze wilde niet dat ik keek omdat ze zich dan niet kon ontspannen.  Heb haar toen gezegd dat ze zich kon omdraaien omdat ik Scarlet in de gaten moest houden. De tweede sessie ging al veel beter en ze ging zich steeds meer openen. Ze ging zitten in het midden van de paddock en Scarlet ging direct achter haar staan. Toen ze dit voelde begon ze te huilen en zei "eindelijk iemand die achter me staat". Ze voelde zich veilig en begrepen. Na deze sessie is ze gaan praten met haar ouders. Dit heeft veel opgelost en bij de derde sessie zag ik een lief en open kind. Dit werd door Scarlet bevestigd met een dikke lik over de wang van het meisje!!

Er kwam een jongetje van 6 jaar bij me. Volgens school moest hij getest worden op ADHD maar zijn moeder wilde dat echt niet! Ze wilde niet dat haar zoontje een stempel kreeg. Tijdens de sessie vertelde hij me dat zijn hartje pijn deed en dat zijn hoofd vol zat. Scarlet wachtte het rustig af en keek zo af en toe is naar hem. Eigenlijk gebeurde er nog niks. Op een gegeven moment liep het jongetje op Scarlet af en wilde haar aaien. Scarlet beet toen zachtjes maar duidelijk in zijn vinger. Ik snapte er echt helemaal niks van. Scarlet had nog nooit gebeten!! Het jongetje schrok zich rot en begon direct te huilen en riep "die gans had gisteren ook al in die vinger gebeten". Toen snapte ik het. Het jongetje wilde niet huilen omdat dat van zijn vader uit altijd verteld is dat mannen niet mogen huilen!! Heb het jongetje toen uitgelegd dat de dieren hem wilde vertellen dat als je pijn hebt of verdrietig bent je echt wel mag huilen!! Hij zuchtte diep, droogde zijn tranen, gaf Scarlet een dikke knuffel en zei: "zo Scarlet nu mag je lekker naar de wei hoor". Er was een last van zijn kleine schouders gevallen.